Vegan vitamine: beter voor jezelf, onze dierenvrienden en het milieu

De wereld beter achterlaten. Steeds meer mensen streven dit ideaal na. Een mooie beweging in een tijd waar de aarde met een noodgang aan het opwarmen is en waar dierenleed nog steeds een issue is. Maar goed voor anderen zorgen, begint bij jezelf. Met een goed uitgebalanceerd dieet, genoeg beweging en voldoende inname van vitamines zorg jij ervoor dat je de wereld, met al zijn hectiek, aankan!

Vitamines!

Vitamientjes, al vanaf jonge leeftijd worden we er op gewezen dat vitamines ons gezond houden en sterk maken. Ondanks dat we niet alle gezondheidsadviezen uit het verleden nog serieus moeten nemen, is dit er één die altijd blijf gelden. Toch geven veel volwassenen aan dat ze het lastig vinden om aan hun dagelijkse dosis vitamine te komen. De reden? Na een volle werkdag zit je vaak niet te wachten op uitgebreid kokkerellen. Gelukkig betekent dit niet dat je je te kort aan vitamines maar moet accepteren. Voor alle bezige bijtjes onder ons zijn aanvullende vitamine supplementen de oplossing. En als je het echt goed wil doen, dan kies je voor vegan vitamines.

Vegan vitamine

Het zal je wellicht verrassen, maar de meeste vitamines zijn niet vegan. De capsules worden vaak van gelatine gemaakt en de glans op de capsules kan bestaan uit schellak (afkomstig uit luizen). Ook kunnen supplementen lactose bevatten of hebben bepaalde vitamines een dierlijke bron, zoals omega-3. Dit supplement bestaat namelijk vaak uit visolie.

Waarom vegan?

Zoals we al eerder benoemd hebben, is een plantaardig dieet veel beter voor het milieu en de dieren. Het dierenleed spreekt helaas inmiddels voor zich. Veel beestjes worden in die bio-industrie heel slecht behandeld. Maar het houden van vee heeft ook veel slechte invloeden op het milieu.

Herkauwers produceren methaan als ze voedsel verteren. Uit opgeslagen mest komen methaan en lachgas vrij. Zowel lachgas als methaan zijn veel sterkere broeikasgassen dan CO2 en zorgen dus voor opwarming van de aarde. Daarnaast bestaat veel dierenvoeding uit soja. Om aan de vraag naar soja te voldoen, worden er voetbalvelden aan bossen gekapt in Zuid-Amerika.

Niet best dus! Tijd om wat meer vega(n) te eten wellicht en te kiezen voor vegan supplementen.

Waar, Wat, Hoe

We kunnen ons voorstellen dat het best een zoektocht is om de juiste vegan vitamines te vinden. Ovabalance helpt je op weg. Al onze vitamines zijn namelijk vegan en zo sla je de plank dus niet per ongeluk mis.

Met een vegan dieet kan het voorkomen dat je wat te kort hebt aan vitamines. Vooral de vitamines die normaal in dierlijke voedingsbronnen te vinden zijn, moet je in de gaten houden en indien nodig aanvullen met vegan supplementen. Denk hierbij aan B12, D3, ijzer en omega 3.

Vegan vitamine D3

Vooral nu de zon zich wat minder laat zien, is het innemen van voldoende vitamine D3 belangrijk. Vitamine D speelt een rol bij je immuunsysteem, heeft een gunstige invloed op je celdelingsproces, helpt je tanden sterk te houden en is bijvoorbeeld ook van belang voor de samenstelling van je botten.

Aangezien vitamine D3 vaak uit een dierlijke bron gewonnen wordt, kan dit een struikelblok vormen voor mensen met een veganistisch dieet. Bij OvaBalance bieden we vitamine D3 vegan capsules aan. Hierdoor kan je lief zijn voor jezelf, maar ook voor de dieren en je omgeving.

In de Vitamine D3 vegan van Ovabalance wordt gebruik gemaakt van een volledig plantaardige variant van vitamine D3. Namelijk vitamine D3V. Vitamine D3V wordt geproduceerd uit algen. Het is aangetoond dat D3V chemisch gelijk is aan vitamine D3. Doordat de vegan vitamine D3 gewonnen worden uit algen en niet uit schapenwol is de kans op resterende pesticiden niet aanwezig. Je kan dus met een gerust hart genieten van de voordelen van dit supplement.

Vegan omega 3

Net zoals bij vitamine D3 wordt omega 3 vaak gewonnen uit een dierlijke bron, namelijk vis. Ook de omega 3 supplementen bevatten vaak dierlijke bestanddelen zoals visolie. Bij Ovabalance doen we het net even anders. Wij kiezen ervoor om een omega 3 supplement aan te bieden dat alleen algenolie bevat. Ik hoor je denken: ‘algen, omega 3? Wat is hier precies het verband?’. Heel simpel, vissen eten voornamelijk algen. In algen zit een grote bron van omega 3 waardoor vissen zoveel omega 3 bevatten. In plaats van de vis te gebruiken voor het supplement, halen we de omega 3 uit de eerste bron: de alg. Dit wordt gedaan met innovatieve technieken. Op deze manier houden we de oceaan schoon én krijg je de meest zuivere vorm van omega 3 binnen. Een win-winsituatie al zeggen we het zelf. Tijd om je dieet aan te vullen met eerlijke supplementen. Zo kan jij vol energie je idealen nastreven.

Boeken