Verschil vitamine D en D3

Als de ‘r’ weer in de maand zit, betekent dat vaak veel grijze dagen in ons kikkerlandje. Grote kans dat je dit merkt aan je gemoedstoestand, je energielevel en je gewrichten. Hoe dat komt? De afwezigheid van zonnestralen!

Net zoals planten en dieren hebben wij mensen ons dagelijkse dosis zonlicht nodig. Zit overwinteren in Spanje er niet in? Geen zorgen, er zijn andere opties om aan je vitamine D te komen.

Zo word je weer het zonnetje in huis

Vitamine D is één van de weinige vitamines die ons lichaam zelf aanmaakt. De zon is de grootste bron van deze vitamine en stimuleert de aanmaak. Het is dus gezond om iedere dag minimaal 15 tot 30 minuten zon op te nemen. Helaas is het dagelijks opnemen van zon niet altijd mogelijk in de Lage Landen. Grote kans dat jij niet elke dag met de zon in aanraking komt. Geen paniek. Je dagelijkse dosis kun je heel goed aanvullen door middel van een natuurlijk voedingssupplement.

Wanneer we het over vitamine D hebben, weten velen wel waarover het gaat. Toch kent vitamine D meerdere vormen, zoals D1, D2, D3, D4 en D5. Hiervan zijn vitamine D2 en D3 de meest voorkomende, maar wat is het verschil tussen vitamine D, vitamine D2 en vitamine D3? Tijd om onze kennis even bij te spijkeren.

Wat is het verschil tussen vitamine D en D3?

Vitamine D wordt omgezet in vitamine D3 wanneer je lichaam in aanraking komt met de zon. Dit geldt voor zowel de huid van mensen, maar ook voor de huid van dieren. Vitamine D3 wordt daarom ook als de biologische vorm van vitamine D gezien. Vitamine D3 komt terug in de dierlijke voedingssupplementen. Zo krijgt je lichaam niet alleen vitamine D3 binnen door de zon, maar ook door het eten van vlees of eieren. Tussen vitamine D en D3 zit dus geen verschil; het zijn enkel vormen van vitamine D.

Verschil vitamine D2 en D3?

Het volgende wat je je nu waarschijnlijk afvraagt; is er een verschil tussen vitamine D2 en D3? Zoals je nu weet maakt je lichaam vitamine D3 aan door het opnemen van zonlicht en dierlijke voedingsstoffen.

Vitamine D2 wordt daarentegen aangemaakt door het binnenkrijgen van plantaardige voedingsstoffen, een goed voorbeeld hiervan zijn paddenstoelen.

Vitamine D3 is effectiever dan vitamine D2, omdat vitamine D3 beter opneembaar is door het lichaam.

Zoals we hierboven al vertellen, is het niet overbodig extra vitamine D3 binnen te krijgen en zeker in de herfst en wintermaanden.  Helemaal als je geen dierlijke producten eet, komt een te kort aan vitamine D3 vaker voor. Mensen met een vegan levensstijl lopen hier dan ook tegen een dilemma aan: veel vitamine D3 supplementen zijn namelijk niet vegan. OvaBalance helpt je uit de brand.

Plantaardige vitamine D3

Bij Ovabalance bieden we vitamine D3 vegan capsules aan. Hierdoor kan je lief zijn voor jezelf, maar ook voor de dieren en je omgeving.

In de Ovabalance Vegan Vitamine D3 wordt gebruik gemaakt van een volledig plantaardige variant van vitamine D3. Namelijk vitamine D3V. Vitamine D3V wordt geproduceerd uit algen. Het is aangetoond dat D3V chemisch gelijk is aan vitamine D3. Doordat de vegan vitamine D3 gewonnen worden uit algen en niet uit schapenwol is de kans op resterende pesticiden niet aanwezig.

Je kan dus met een gerust hart genieten van de voordelen van dit supplement. Tijd om weer te gaan stralen! 

Boeken