Waar zit vitamine D3 in
We hebben over Vitamine D al vaker geschreven bij Ovabalance, maar we kunnen simpelweg niet genoeg krijgen van deze vitamine. Het is voor zoveel verschillende functies in ons lichaam van belang, maar waar zit vitamine D3 nu in? 

Vitamine D aangemaakt door de zon

Het is over het algemeen bekend dat vitamine D aangemaakt wordt in de huid onder invloed van zonnestralen. Het wordt dan ook aangeraden om dagelijks 15 tot 30 minuten (tussen 11:00 en 15:00) in de zon zitten met je hoofd en handen. Leuk zo’n advies, maar wanneer je veroordeeld bent tot Nederland of België is dat nog best een karwei. Gelukkig kan je vitamine D3 ook uit voeding en supplementen halen.

Vitamine D3 in je voedsel

Vitamine D zit van nature niet in heel erg veel producten, maar het kan wel. Vitamine D komt in 2 vormen in onze voeding voor.

Namelijk vitamine D2 (ergocalciferol) en vitamine D3 (cholecalciferol). Meer weten over het "verschil tussen vitamine D en D3", lees het in onze eerder geschreven blog. 

Waar vitamine D2 terug komt in plantaardige voedingsstoffen, zit Vitamine D3 in dierlijke producten. Denk hierbij aan vis, vlees, eieren, maar ook margarine en halvarine. Vette vis is wel veruit de grootste bron van vitamine D3. Zoals zalm, paling, makreel, sprot of haring. Indien je niet vies bent van een stukje vis raden wij wel aan om voor biologisch gekweekte vis te gaan. Deze vissen krijgen genoeg ruimte om te zwemmen, leven in schoon water en eten alleen biologisch visvoer. Dit voer mag geen kunstmatige hormonen bevatten die jij anders ook in je lichaam krijgt. Het kan natuurlijk zo zijn dat je geen of weinig dierlijke producten eet. Zo krijg je dus ook minder Vitamine D binnen via voeding. Gelukkig zijn er tegenwoordig vitamine D3 supplementen die volledig vegan zijn.

Veganistische D3 vitamines

Bij OvaBalance zijn alle supplementen veganistisch. Je kan dus met een gerust hart genieten van de voordelen van de supplementen. De vitamine D3 van Ovabalance wordt dan ook D3V genoemd. Vitamine D3V wordt geproduceerd uit algen. Het is aangetoond dat D3V chemisch gelijk is aan vitamine D3. Doordat de vegan vitamine D3 gewonnen worden uit algen in plaats van het gebruikelijke schapenwol is de kans op resterende pesticiden ook nog eens helemaal afwezig.

Kortom, vitamine D3 is op verschillende manieren binnen te krijgen. Of je nou voor overwinteren in Spanje kiest of aanvullende supplementen. Je lichaam gaat je dankbaar zijn!

Boeken