Vitamines tijdens de overgang

Vitamines tijdens de overgang

Tijd om te lezen 2 min

Je hele leven lang heeft je lichaam behoefte aan vitamines. Tijdens de overgang verandert er van alles in je lichaam. Zo raken de eicellen op en stop je met menstrueren. Ook je stofwisseling verandert en je behoefte aan vitamines kan anders zijn dan voorheen. Waar heeft je lichaam behoefte aan tijdens de overgang? Welke vitamines en mineralen kunnen je helpen om de overgang comfortabeler door te komen? Lees er alles over.

Extra vitamines gebruiken tijdens de overgang

Er zijn een aantal vitamines waarvan het zinvol kan zijn om ze in de overgang in te nemen. Uiteraard naast je gezonde dagelijkse voedingspatroon. Want gezond eten blijft altijd belangrijk voor je gezondheid.

Vitamine D tijdens de overgang: Voor vrouwen boven de vijftig wordt bijvoorbeeld aangeraden om dagelijks een vitamine D supplement te slikken. Dat is verstandig omdat je lichaam daar op het moment dat je wat ouder wordt, minder van aanmaakt. En vitamine D speelt een belangrijke rol in ons lichaam. Het helpt bij de opname van calcium in de botten en draagt het bij aan het behoud van sterke botten. Vitamine D3 wordt in de huid aangemaakt onder invloed van zonlicht en bevindt zich dierlijke producten, zoals vis, eieren en melk.

Vitamine K2 tijdens de overgang: Vitamine K2 is een goede samenwerkingspartner van Vitamine D, omdat het ook helpt de botten gezond te houden. Het wordt in kleine hoeveelheden door bacteriën in je darmen aangemaakt. Maar niet in voldoende grote hoeveelheden om je in je dagelijkse dosis te kunnen voorzien. Je bent afhankelijk van je voeding voor de rest van de benodigde vitamine K2. Vitamine draagt bij aan de instandhouding van sterke botten en het helpt bij de normale bloedstolling.

Wist je dat OvaBalance Vitamine D3 en K2 het beste van deze twee vitamines samen combineert in één supplement? Een supplement met goed opneembare vitamine D3 en K2, speciaal gericht op vrouwen in de overgang. Ter ondersteuning van de normale botgezondheid. 

Mineralen tijdens de overgang

Om je botgezondheid nog meer te ondersteunen kun je bijvoorbeeld ook denken aan het gebruik van magnesium en calcium supplementen. Dit zijn mineralen die net als vitamine D en K bijdragen aan het behoud van gezonde botten. Elk van deze voedingsstoffen heeft zijn eigen rol in het botmetabolisme. Ook hier geldt: gezond eten is het belangrijkst. Maar kun je wat extra ondersteuning gebruiken? Dan kan een supplement daarbij van pas komen.

Extra ondersteuning bij ongemak tijdens de overgang?

Ervaar je ongemakken van de overgang, zoals stemmingswisselingen, opvliegers of nachtelijke transpiratie? Combineer je vitamines dan met OvaBalance Menoformula. Dit supplement richt zich namelijk juist op die vervelende ongemakken. De zilverkaars in de Menoformula ondersteunt jou bij stemmingswisselingen*, opvliegers* en bij nachtelijk zweten*. Hop heeft een rustgevende werking, waardoor je beter slaapt* en minder last hebt van prikkelbare gevoelens*. Daarnaast bevat OvaBalance Menoformula Kudzu en Maca. En, goed om te weten: OvaBalance gaat alleen voor ingrediënten van de beste kwaliteit.

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating

Kijk hier voor meer informatie over alle beschikbare supplementen die passen bij jou wanneer je in de overgang zit >>