Welke supplementen helpen jou tijdens de overgang?

Tijd om te lezen 2 min

Een supplement gebruiken tijdens de overgang? Heeft dat zin? Met een supplement vul je jouw gezonde voeding aan met wat extra voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen kunnen je helpen comfortabel de overgang door te komen. Maar wat voor supplementen zijn nou geschikt voor gebruik tijdens de overgang? Dat lees je hier.

De overgang gaat vaak gepaard met een aantal ongemakken. Opvliegers waarbij je het plotseling ontzettend warm krijgt en het zweet je uitbreekt, komen voor. Maar bijvoorbeeld ook stemmingswisselingen of nachtelijke zweetaanvallen: wat eigenlijk een opvlieger is tijdens je slaap. Om jezelf een beetje extra ondersteuning te bieden in deze veranderlijke periode van je leven, kun je overwegen een supplement te gebruiken.

Overgang en voedingssupplementen

OvaBalance Menoformula is een natuurlijk en plantaardig supplement dat je ondersteuning biedt tijdens de overgang. Het bevat de plantaardige extracten zilverkaars, Kudzu, Maca en hopextract.

Hopextract

Hopextract is afkomstig van de Humulus lupulus en heeft een rustgevende werking. Hop helpt je hierdoor om lekker te kunnen slapen*. Ook kan het prikkelbare gevoelens verminderen*.

Zilverkaars

Zilverkaars noemen we ook wel Black Cohosh of vrouwenkruid. Het bevat de bioactieve stoffen: triterpene glycosiden. Op die manier ondersteunt zilverkaars je bij opvliegers en nachtelijke zweetaanvallen* en ondersteunt het je ook in het geval stemmingswisselingen tijdens de overgang*.

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating

OvaBalance Menoformula is een supplement dat speciaal ontwikkeld is voor de overgang en menopauze*. Het is geen medicijn en het is 100% hormoonvrij. Wil je meer informatie of heb je nog vragen over dit supplement? Dan mag je altijd vrijblijvend contact opnemen met OvaBalance.

Je botten ondersteunen tijdens de overgang

De gemiddelde vrouw in Nederland bereikt op haar 51ste levensjaar de menopauze. Dat is het moment waarop de laatste menstruatie plaatsvindt. Ongeveer gelijktijdig aan dit moment, namelijk vanaf je 50ste, raadt het voedingscentrum aan een vitamine D supplement te gaan gebruiken.

Een vitamine D supplement is goed voor het behoud van gezonde botten. Vitamine D3 is de best opneembare vorm van vitamine D. Daarom kies je voor een vitamine D supplement dat D3 bevat. Vaak is vitamine D3 afkomstig van dierlijke bronnen. Maar in het geval van OvaBalance Vitamine D3 en K2 gaat het om een vegan vitamine D3. Het supplement wordt aangevuld met vitamine K. Ook dit is een vitamine die bijdraagt aan de gezondheid van je botten: het is goed voor het behoud van sterke botten.

Ook mineralen kunnen je extra ondersteunen: denk bijvoorbeeld aan een supplement met magnesium, dat net als vitamine D3 en K2 bijdraagt aan het behoud van je gezonde botten.

OvaBalance Menopause Comfort Thee

OvaBalance Menopause Comfort Thee is een heerlijke Herbal Tea blend voor tijdens de overgang. Het bevat onder andere salie, wat bijdraagt aan een comfortabel gevoel tijdens de overgang*. Daarnaast zit er ook kamille, gember, citroenmelisse en duizendblad in de kruidenmix. Het is een losse thee, waarmee je gemakkelijk zelf een lekkere warme kop thee zet. Per verpakking bevat het product 65 gram kruidenthee, wat goed is voor zo’n 30 koppen.

Samen met een lekkere kop OvaBalance Menopause Comfort Thee en de OvaBalance Menoformula blijf jij de ongemakken tijdens de overgang de baas.

Ook interessant om te lezen