haaruitval bij vrouwen
Haaruitval, helaas hebben we er als vrouwen, maar ook als mannen dagelijks last van. De één wat meer dan de ander. In eerste instantie is het hebben van haaruitval geen reden tot paniek, het is namelijk een feit dat we gemiddeld 50 tot 100 haren per dag verliezen. Dit lijkt veel, maar niet in tegenstelling tot de ruim 100.000 haarzakjes die we op onze hoofdhuid hebben zitten.

Gezien wordt dat mannen over het algemeen gemakkelijker het feit accepteren dat hun haren dunner worden en uitvallen. Kaalheid bij mannen zien we nu eenmaal best wel vaak en lijkt meer maatschappelijk geaccepteerd.

Dit in tegenstelling tot het haaruitval bij vrouwen. Worden je haren aanzienlijk dunner en ontstaan hierdoor kale plekken? Bij Ovabalance nemen we graag de oorzaken van haaruitval met je door en geven we je 5 tips wat te doen bij haaruitval voor vrouwen.

Oorzaken van haaruitval

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder hebben we er een paar toegelicht.

Stress

Stress is een veel voorkomende oorzaak van haaruitval. Stress is in eerste instantie niet erg, we ervaren het allemaal wel eens en zorgt ervoor dat we efficiënt met onze tijd ter werk gaan. Echter, compenseer je de stress niet met genoeg ontspanning, dan neemt de stress de overhand. Lichamelijk en mentaal kom je erdoorheen te zitten wat van invloed kan zijn op de balans van je hormonen.    

Crash diëten

Als vrouwen zijn we veel bezig met ons gewicht en neigen we er wel eens naar om ons zelf uit te hongeren en zo snel wat kilootjes verliezen. Crash diëten is nooit de oplossing om af te vallen en kan zorgen voor een tekort aan voedingsstoffen. Een te kort aan voedingsstoffen tast de schildklier aan waardoor er een slechte toevoer is naar het haar. Dit kan uiteindelijk leiden tot haaruitval.

Crash diëten kan de schildklier aantasten, maar een schildklierziekte kan ook de oorzaak zijn.

Erfelijk

Het is misschien niet de oorzaak die je wilt horen, maar haaruitval bij vrouwen kan erfelijk zijn. Ga eens na bij je ouders of familie of zij ook last hebben van dun haar of haar dat in vele mate uitvalt.

Tips tegen haaruitval vrouwen

Ondanks de verschillende oorzaken, zijn er ook een aantal tips die we je graag willen meegeven als het gaat om haaruitval bij vrouwen. We geven je hieronder  tips:

1.     Ont stress

Denk je dat stress de oorzaak is van jouw haarverlies, dan is het een waarschuwing om een stapje terug te nemen. Neem niet te veel hooi op je vork en ontspan! Het is zo belangrijk voor zowel je fysieke als mentale gezondheid om regelmatig even te relaxen. 

Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Kijk eens naar aanvullende supplementen tegen stressZoals Vitamine B12 of Magnesium die ondersteuning bieden aan je gemoedstoestand.

2.     Goede balans in je voeding

Natuurlijk speelt gezonde voeding ook mee. Wie gezond van binnen is, straalt dit ook uit naar buiten.

Het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen is erg belangrijk, zowel voor je gezondheid als voor het stimuleren van de haargroei.

Belangrijk zijn eiwitten welke je vindt in vlees en eieren bijvoorbeeld.  Maar vooral het binnenkrijgen van voldoende omega 3 vetten wordt nog wel eens onderschat. Vooral vegetariërs en veganisten hebben hier meer moeite mee. Supplementen zijn dan een ideale aanvulling.

Zo helpt het innemen van Algenolie Omega 3 bij het binnenkrijgen van voldoende omega 3 vetten en een vitamine B12 smeltablet om voldoende b12 binnen te krijgen zonder dierlijke producten te hoeven eten.

3.     Voldoende vitamines

Niet alleen het binnenkrijgen van genoeg voedingsstoffen, maar ook vitamines kunnen je haargroei stimuleren. Ga bij jezelf na of je voldoende vitamines binnenkrijgt, zo niet, dan kan de inname van Vitamine B supplementen wellicht helpen.

4.     Biologische zeep

Schadelijke haarproducten kunnen ook van invloed zijn op je haargroei. Zo bevatten veel shampoos Sodium Lauryl Sulfaat wat ervoor zorgt dat de shampoo goed gaat schuimen. Veel vrouwen denken dat dit goed is, maar kan ook te agressief zijn voor je hoofdhuid.

Check dus ook eens de ingrediëntenlijst van je shampoo is. Is het echt zo goed voor je haar als het product doet lijken? Met een onze biologische zeep weet je zeker dat je lief bent voor je lokken. Helemaal zonder hormoon verstorende stoffen.

5.     Saw Palmetto supplementen

Als laatste tip kun je Saw Palmetto kopen. Saw Palmetto is een natuurlijk middel dat wordt gebruikt om haaruitval te voorkomen.


Vaak, indien het niet erfelijk is, is haaruitval tijdelijk en groeien je haren vanzelf weer aan. Probeer je er dus vooral niet te druk om te maken. (I know best lastig)

En we hebben gelukkig allemaal wel is een bad hair day.

Lees jezelf altijd goed in

Voordat je aan de slag gaat met één van onze tips en supplementen, lees goed alle informatie door en kijk of de supplementen wel samen gaan met eventuele medicijnen. Is de haaruitval extreem en heb je al deze tips al een keer uitgeprobeerd, neem dan contact op met je huisarts voor een specifiek onderzoek. Uiteraard kun je bij vragen ook altijd contact met ons opnemen!

Boeken