Zorg voor ontspanning bij stress

Welke supplementen kun je slikken bij stress?

Tijd om te lezen 3 min

Stress, iedereen kent het en iedereen heeft er weleens last van. Sterker nog: uit onderzoek blijkt dat drie op de vier mensen maandelijks in een redelijke of hoge mate stressmomenten ervaart.

Dat stress een gevaar voor de volksgezondheid is, valt niet meer te ontkennen. Maar hoe signaleren we stress en wat kunnen we doen in het geval van stressmomenten?

Wat is stress?

Stress is eigenlijk niets anders dan spanning. Is spanning dan ook gelijk slecht voor je? Nee! Je hebt zelfs een gezonde dosis spanning nodig om goed te functioneren. Je wordt er alert van en staat op scherp. Klaar om goed te handelen. Niet verkeerd bij een belangrijke presentatie of een examen.

Stress wordt pas vervelend als je vaker last krijgt van stressmomenten en ze je in de weg gaan zitten.

Stresssituaties

Misschien merk je dat je wat vergeetachtig wordt, dat je rusteloos bent of spanning hebt in je lijf. Wellicht reageer je wat geprikkelder of emotioneler. Het zijn allemaal signalen dat je te maken hebt met stress. Normaal gezien neemt stress ook weer af als de veroorzaker van de spanning wordt weggenomen. Denk bijvoorbeeld maar aan een examen. Dat is voor vrijwel iedereen een stressmoment. Is het examen voorbij en heb je er een goed gevoel over? Dan zijn je gevoelens van spanning ook weer als sneeuw voor de zon verdwenen.

Wat je moet zien te voorkomen is dat je stresshormonen de tijd niet krijgen om voldoende af te breken, voordat zich het volgende stressmoment aandient. Stessmoment op stressmoment kan ervoor zorgen dat het niveau van cortisol (het stresshormoon) in je bloed oploopt. Op tijd weer ontspannen dus en je lichaam de tijd geven om te ontstressen. 

Ontstressen: hoe doe je dat?

Het is makkelijker gezegd dan gedaan: relaxen. Wanneer je het druk hebt, is het heel lastig om je hoofd daadwerkelijk uit te zetten. Toch kan je jezelf best voorbereiden op een drukke periode.

Maak bijvoorbeeld een lijstje van activiteiten waar jij rustig van wordt. Wanneer de stress even te hoog zit, pak je je lijstje erbij en kies je een activiteit uit om weer tot rust te komen.

Goed voor jezelf zorgen door middel van gezonde voeding en genoeg beweging helpt ook mee om zen te blijven. Bedenk een paar makkelijke en gezonde gerechten waar je op terug kunt vallen of vries een aantal verse maaltijdsoepen in. Zo is de verleiding van een snelle (slechte) hap minder groot.

Supplementen bij stressmomenten

Ook helpen bepaalde vitamine bij stressituaties. Weet je bijvoorbeeld dat je stressgevoelig bent? Kijk dan eens naar de volgende supplementen die je goed als aanvulling op je gezonde voeding kunt gebruiken:

Magnesium supplement. Magnesium is een echte powerhouse. Het ondersteunt namelijk je energielevel en helpt bij vermoeidheid. Prettig, want mensen die momenten van stress ervaren zullen ook sneller vermoeid zijn. Verder is Magnesium goed voor de gemoedstoestand, het concentratievermogen en het geheugen.
Hoe meer fysieke of mentale stress, hoe meer magnesium je verbruikt. En met een lager magnesiumniveau in je cellen ben je gevoeliger voor stress. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Vitamine B12 smelttabletten. Vitamine B12 draagt bij aan het gezonde afweersysteem, ondersteunt de gemoedstoestand en draagt bij aan je geestelijke veerkracht. Het ondersteunt ook je leervermogen, het concentratievermogen en je geheugen. En het draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid. Ook vitamine B12 is dus een voedingsstof die je goed op peil moet houden.

Zink supplement. Zink draagt bij aan de normale weerstand tegen stress. En het ondersteunt je op het moment dat er zich toch stresssituaties voordoen. Zink helpt bij geestelijke druk en inspanning en houdt je geest helder. 
Overigens is zink ook goed voor de normale hormoonhuishouding, het draagt bij aan de instandhouding van normale testosteron gehalten in het bloed. En ook draagt zink bij aan een normale vruchtbaarheid en voortplanting. Bijkomstig voordeel dus.

Vitamine C supplementenVitamine C helpt bij vermoeidheid en draagt bij aan de geestelijke veerkracht. Geen overbodige luxe in een stressvolle situatie.

Voordeelbundel

Keuzestress over welke supplementen in het geval van stress jij kunt slikken? Niet bij Ovabalance. Door de voordeelbundels kun je je voordeel doen met de combinatie van de verschillende supplementen. Je weet zo welke supplementen goed voor jouw gezondheidsdoel werken. De supplementen ondersteunen elkaar en je bent zeker van de juiste doseringen.

Alle supplementen van Ovabalance zijn vegan en je kan deze dus zonder schuldgevoel gebruiken.

Ook interessant om te lezen