Welke supplementen kun je slikken tegen stress?

Stress, iedereen kent het en iedereen heeft er wel eens last van. Sterker nog: uit onderzoek blijkt dat drie op de vier mensen maandelijks een redelijke of hoge mate van stress ervaart.

Dat stress een gevaar voor de volksgezondheid is, valt niet meer te ontkennen. Maar hoe signaleren we stress en wat kunnen we er tegen doen?

Wat is stress?

Stress is eigenlijk niets anders dan spanning. Is spanning dan ook gelijk slecht voor je? Nee! Je hebt zelfs een gezonde dosis spanning nodig om goed te functioneren. Je wordt er alert van en staat op scherp. Klaar om goed te handelen. Niet verkeerd bij een belangrijke presentatie of een examen.

Stress wordt pas schadelijk als het overmatig wordt. Net zoals bij het drinken van alcohol luidt het advies dan ook: doe het met mate! :)

Stressklachten

Stress kan leiden tot zowel fysieke- als mentale klachten. Denk aan hoofdpijn, rugpijn, pijnlijke schouders, maagklachten. Daarnaast word je er rusteloos van wat vaak leidt tot slaapproblemen. Ook raak je van stress sneller geprikkeld en geïrriteerd, kan je emotioneler reageren en word je er negatiever van. Dit laatste kan depressieve gevoelens veroorzaken.

Merk je dat je vergeetachtig bent of ongezonder begint te leven? Bijvoorbeeld door (meer) te roken, drinken of junkfood te eten? Misschien heb je iets te veel hooi op je vork genomen en is het tijd om een stapje terug te doen. Op lange termijn is de kans aanwezig dat er ziektebeelden ontstaan.

Zo blijkt uit onderzoek dat mensen met overmatige stress eerder kans hebben op diabetes, hartfalen en Alzheimer. Ook worden vrouwen met stress moeilijker zwanger. Een riedeltje wat we allemaal het liefste willen voorkomen. Tijd dus voor wat ontspanning!

Ontstressen: hoe doe je dat?

Het is makkelijker gezegd dan gedaan: relaxen. Wanneer je het druk hebt, is het heel lastig om je hoofd daadwerkelijk uit te zetten. Toch kan je jezelf best voorbereiden op een drukke periode.

Maak bijvoorbeeld een lijstje van activiteiten waar jij rustig van wordt. Wanneer de stress even te hoog zit, pak je je lijstje erbij en kies je een activiteit uit om weer tot rust te komen.

Goed voor jezelf zorgen door middel van gezonde voeding en genoeg beweging helpt ook mee om zen te blijven. Bedenk een paar makkelijke en gezonde gerechten waar je op terug kan vallen of vries een aantal verse maaltijdsoepen in. Zo is de verleiding van een snelle (slechte) hap minder groot.

Ook helpen bepaalde vitamine tegen stress. Weet je bijvoorbeeld dat je stressgevoelig bent? Kijk dan eens naar de volgende supplementen:

Magnesium supplement. Magnesium is een echte powerhouse. Het ondersteunt namelijk je energielevel, helpt bij vermoeidheid. Prettig, want mensen die vaak stress ervaren zullen ook sneller vermoeid zijn. Verder is Magnesium goed voor de gemoedstoestand, het concentratievermogen en het geheugen;

Hoe meer fysieke of mentale stress, hoe meer magnesium je verbruikt. En met een lager magnesiumniveau in je cellen ben je gevoeliger voor stress. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Vitamine B12 smelttabletten. In stresssituaties heb je een grotere behoefte aan vitamine B12. Er is meer vitamine B12 nodig voor de aanmaak van hormonen en neurotransmitters.

B12 draagt bij aan het gezonde afweersysteem, ondersteunt de gemoedstoestand en de geestelijke veerkracht. Het draagt bij aan het leervermogen, het concentratievermogen en het geheugen. En het draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid. Niet verkeerd toch?

Zink supplement. Draagt bij aan de normale weerstand tegen stress. Langdurige stress zorgt ook voor een verhoogde zinkuitscheiding en dus een hogere behoefte aan zink. Zink speelt een belangrijke rol in het reguleren van neurotransmitters.

Daarnaast is het goed voor de normale hormoonhuishouding, het draagt bij aan de instandhouding van normale testosteron gehalten in het bloed. En ook draagt zink bij aan een normale vruchtbaarheid en voortplanting.

Vitamine D3 vegan: Een tekort aan vitamine D, dan kan dat invloed hebben op je geestelijke gezondheid. Zo kunnen, onder andere, depressie, stress, wispelturigheid en angsten worden versterkt.

Vooral in de wintermaanden door het gebrek aan zonlicht is het goed om vitamine D3 bij te slikken. Zo word je weer het zonnetje in huis!

Vitamine C supplementenVitamine C helpt bij vermoeidheid en draagt bij aan de geestelijke veerkracht. Geen overbodige luxe tijdens stressvolle periode.


Voordeelbundel

Keuzestress over welke supplementen tegen stress jij moet slikken? Niet bij Ovabalance. Door de voordeelbundels kun je je voordeel doen met de combinatie van de verschillende supplementen. Je weet zo welke supplementen goed voor jouw gezondheidsdoel werken. De supplementen ondersteunen elkaar en je bent zeker van de juiste doseringen.

Alle supplementen van Ovabalance zijn vegan en je kan deze dus zonder schuldgevoel gebruiken.

Boeken