6 tips zodat je je supplementen nooit meer vergeet

6 tips zodat je je supplementen nooit meer vergeet

Tijd om te lezen 1 min

Supplementen neem je om een bepaalde reden en met een bepaald doel. Om zo snel mogelijk resultaat te zien en te ervaren is het belangrijk dat je je supplement(en) zo consequent mogelijk inneemt. 

Om te kunnen beoordelen wat een supplement voor je doet. is het van belang dat je ze echt dagelijks slikt volgens de aanbevolen dosering. De aanbevolen dosering vind je of de verpakking of zoal geadviseerd door jouw (behandelend) arts/therapeut. 

Het consequent innemen van supplementen is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat het lichaam de benodigde voedingsstoffen regelmatig binnenkrijgt. Wij raden aan een supplement minimaal 8 tot 12 weken dagelijks te gebruiken voordat je kunt waarnemen wat een supplement voor jouw doet. 

Wanneer supplementen niet consequent worden ingenomen, kan het lichaam niet altijd de optimale hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgen die het nodig heeft.


6 tips om ervoor te zorgen dat jij je supplementen niet vergeet in te nemen:

1. Maak het een gewoonte: Probeer je supplementen elke dag op hetzelfde tijdstip in te nemen. Afhankelijk van het supplement, neem je ze elke ochtend voor of na het ontbijt. Als je dit


consequent doet, zal het na verloop van tijd een gewoonte worden en zal het makkelijker worden om eraan te denken.

2. Stel herinneringen in: Gebruik een herinneringsapp op je telefoon of stel een alarm in op je horloge om je eraan te herinneren om je supplementen in te nemen op het gewenste tijdstip.

3. Bewaar ze op een zichtbare plek: Plaats de supplementen op een zichtbare plek, bijvoorbeeld op het aanrecht of naast je bed, zodat je er dagelijks aan herinnerd wordt.

4. Gebruik een supplementenbakje zoals de XL pillendoos: Je hoeft maar 1 keer per week je verschillende supplementenpotjes te openen en kunt in 1 oogopslag zien of je je supplementen nog moet innemen. 

5 Neem ze mee: Als je vaak onderweg bent, neem dan het pillendoosje mee waarin je je supplementen kunt bewaren. Zo kun je ze ook innemen als je niet thuis bent.

6. Vraag iemand om je te herinneren: Vraag een vriend, familielid of partner om je te helpen herinneren om je supplementen in te nemen.

 

Vergeet je je supplementen toch een keer? Geen probleem. Neem ze gewoon de dag erna weer in zoals is geadviseerd.Ook interessant om te lezen