Welke supplementen ondersteunen bij menstruatie-ongemakken?

Tijd om te lezen 2 min

 Je cyclus gaat gepaard met hormonale veranderingen en bijbehorende menstruatie-ongemakken. Iedere dag is anders en ook voor je menstruatiecyclus geldt dat geen dag gelijk is. De verhoudingen tussen de hormonen in je lichaam veranderen continu. Vooral tijdens of vlak voordat de menstruatie begint ervaren veel vrouwen een disbalans.

Menstruatie-ongemakken

Vrouwen die ongesteld zijn, of dat weer bijna worden, krijgen te maken met ongemakken als gespannen borsten, stemmingswisselingen of eetbuien. Het is niet voor niets dat in sommige andere landen vrouwen tegenwoordig menstruatieverlof krijgen van hun werk wanneer ze ongesteld zijn. Ook in Nederland ligt dit onderwerp zo nu en dan op tafel: vrouwen verzuimen namelijk gemiddeld 9 dagen per jaar als gevolg van menstruatie-ongemak [1].

Verlof of niet, iedere maand heb je weer met je menstruatie te dealen. En die menstruatie, daar ben je zomaar niet vanaf. Deze blijft in een gezonde en ideale situatie gedurende je gehele vruchtbare leven maandelijks terugkeren. De vruchtbare periode van een vrouw loopt van haar eerste menstruatie tot de menopauze. En op een onnatuurlijke manier ingrijpen in de menstruatiecyclus, zoals dat mogelijk is met de anticonceptiepil, daar zit niet iedere vrouw op te wachten.

Hoe kan ik ongemak tijdens mijn menstruatie zoveel mogelijk voorkomen?

Om je hormonen zo goed mogelijk in balans te houden en op een evenwichtige manier je ongesteldheid door te komen, is het op de eerste plaats belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen:

Eet gezond en gevarieerd;

Drink voldoende;

Blijf voldoende in beweging;

Zorg voor voldoende nachtrust.

Heb je behoefte aan wat extra ondersteuning? Natuurlijke voedingssupplementen kunnen de gezonde hormonale balans ondersteunen en ons voortplantingssysteem gezond houden.

Supplementen helpen bij de menstruatie

Supplementen die de hormonale balans tijdens je menstruatie ondersteunen

Supplementen bij menstruatie kunnen een mooie aanvulling zijn op een gezonde levensstijl en het in balans houden van je hormoonhuishouding.

Neem bijvoorbeeld Menstrual support met onder ander vitex agnus castus en Dong Quai speciaal ontwikkeld voor bij ongemakken rondom de menstruatie. Het draagt bij aan een normale hormoonhuishouding en helpt bij wisselende stemmingen tijdens de menstruatie cyclus. 

Ovabalance kiest voor écht goede supplementen met de hoogste kwaliteit ingrediënten, in de juiste verhoudingen en doseringen. En bovendien bevatten ze de best opneembare voedingsstoffen. De supplementen zijn uiteraard ook vrij van onnodige toevoegingen en allemaal vegan, lactose- en glutenvrij.

Vanwege wetgeving omtrent gezondheidsclaims kunnen we niet uitgebreid over de ingrediënten in de OvaBalance supplementen vertellen. Is er iets niet duidelijk en heb je en vraag, neem dan gerust contact met ons op.

Bronnen:

[1] https://www.radboudumc.nl/nieuws/2019/vrouwen-gemiddeld-negen-dagen-per-jaar-uit-de-running-door-menstruatie

Ook interessant om te lezen