Vrouw tijdens haar menstruatie

De vruchtbare periode van een vrouw loopt van haar eerste menstruatie tot de menopauze, met als maandelijkse terugkerende gebeurtenis, de menstruatie.

De menstruatie is voor veel vrouwen niet echt een pretje. Of je nu milde menstruatieklachten ervaart of heftige, het is vaak ongemakkelijk en vervelend. Gelukkig is er wel wat te doen tegen menstruatiepijn die je menstruatie dragelijker maken.

Typische menstruatieklachten worden veelal veroorzaakt door schommelingen van de hormoonspiegels in het lichaam die voor verhoogde gevoeligheid kunnen zorgen. Natuurlijke voedingssupplementen kunnen invloed uitoefenen op je hormoonbalans.

Supplementen helpen bij de menstruatie

Supplementen die helpen je menstruatie aangenaam te maken

De pil wordt vaak aangeboden als eerste behandeling bij menstruatiepijn. maar er zijn ook andere manieren om menstruatie te behandelen zonder terug te hoeven vallen op het onderdrukken van het systeem. 

Om gedurende je maandelijkse cyclus mentaal en fysiek in balans te blijven is een evenwichtige voeding en levensstijl van belang. Specifieke supplementen menstruatie kunnen een mooie aanvulling zijn op een gezonde levensstijl en het in balans brengen van je hormoonhuishouding. 

Ovabalance kiest voor écht goede supplementen met de hoogste kwaliteit ingrediënten, in de juiste verhoudingen, dosering en met de best opneembare verbindingen. De supplementen zijn bovendien vrij van onnodige toevoegingen en allemaal vegan, lactose- en glutenvrij.


Bij Ovabalance bevelen we onderstaande supplementen die kunnen helpen bij de menstruatie.

DCI: Het supplement DCI , D-Chiro-Inositol is een echte aan pakker. Het lichaamseigen D-Chiro-Inositol is een signaalstof die een belangrijke rol speelt bij de insulinehuishouding. Insuline is een hormoon dat betrokken is bij de bloedsuikerspiegel.

Six Sense: Ook stoffen in het supplement Six Sense spelen een rol bij het in balans houden van je bloedsuikerspiegel. Six Sense en DCI supplementen zijn samen goed te combineren en deze supplementen zijn dan ook een power duo.

DIMVitamine C, vitamine D3 en omega 3 zijn ook alle supplementen die helpen bij de menstruatie.  

Vanwege wetgeving kunnen we je hier geen (volledige) informatie verstrekken over de/alle toepassingen van de supplementen. Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Bronnen:

Gezondheidsplein

Boeken