Welke vitamine D in de overgang is het meest effectief?

Tijd om te lezen 1 min

Supplementen kunnen de overgang wat dragelijker maken. Eerder schreven we al een blog over welke supplementen tijdens de overgang nu echt helpen. Vitamine D is daar één van. Niet zo gek, want deze vitamine is een echte alleskunner. Tijd om hem dus in de spotlight te zetten en de vraag uit de titel te beantwoorden: “Welke vitamine D in de overgang is het meest effectief?”.

Vitamine D2 of D3?

We snappen dat al die vitamine D best verwarrend kunnen zijn. Toch zit er een wezenlijk verschil tussen vitamine D2 en D3. Het grootste verschil tussen deze twee vitamine D is dat vitamine D3 beter opneembaar is door het lichaam én dus veel effectiever dan vitamine D2. Ook tijdens de overgang zal je meer profijt hebben van een vitamine D3 dan van een vitamine D2.

Vitamine D3 en vitamine K

Vitamine D3 en vitamine K is een duo waar je U tegen zegt. Doordat deze twee vitamines beide een essentiële rol in de calciumstofwisseling spelen, vullen ze elkaar goed aan. Samen ondersteunen ze de preventie van verschillende ziektebeelden én helpen ze dus ook bij klachten tijdens de overgang. Het kan dus absoluut geen kwaad om deze vitamines in de juiste dosering bij te slikken.

Vegan vitamines bij Ovabalance
Bij Ovabalance bieden we vitamine D3 vegan capsules aan. Hierdoor kan je lief zijn voor jezelf, maar ook voor de dieren en je omgeving. In de Ovabalance Vegan Vitamine D3 wordt gebruik gemaakt van een volledig plantaardige variant van vitamine D3. Namelijk vitamine D3V. Vitamine D3V wordt geproduceerd uit algen. Het is aangetoond dat D3V chemisch gelijk is aan vitamine D3. Doordat de vegan vitamine D3 gewonnen worden uit algen en niet uit schapenwol is de kans op resterende pesticiden niet aanwezig.


Naast de vitamine D3 capsules is er ook een vloeibaar Vitamine D3&K2 supplement. Deze druppels bevatten naast vegan vitamine D3 ook de beste vorm van vitamine K2. De druppels zijn gemakkelijk te doseren en in te nemen. Op een lepeltje of toevoegen aan een glas water bijvoorbeeld. 

Ook interessant om te lezen